“Tiyatro Nasıl Okunur? (Online)” etkinliği kapsamında bir tiyatro eserinin hem yazılı bir metin olarak hem de sahne üzerindeki bir üretim olarak nasıl yorumlanacağı üzerinde duracağız. Tiyatro oyununu oluşturan unsurlar nelerdir? Bir oyunu anlamaya/yorumlamaya çalışırken hangi kıstaslar üzerinde durmak, nasıl bir yol izlemek gerekir? gibi sorulara verilmiş farklı cevaplara bakacağız. Tiyatronun sadece oyun metninden ve oyunculardan oluşmadığı, aynı zamanda bilinçli bir seyircinin de tiyatronun vazgeçilmez bir parçası olduğu düşüncesi üzerinden izlediğimiz, okuduğumuz oyunlarda görünenin ardındakini seyirci/okuyucu olarak anlama/çözümleme yollarına bakacağız. Tabii ki bunu yaparken tiyatro tarihine, tiyatronun ne olduğuna, nasıl doğduğuna, farklı tiyatro akımlarına da kısaca değineceğiz. Sadece tek taraflı bir bilgi aktarımı yerine karşılıklı bir etkileşimle oturumları sürdüreceğiz.
Online Etkinlik Programı:
I. Oturum: 20 Ekim 2022, Perşembe – 21.00
Tiyatronun Kökenleri
Antik Yunan Tiyatrosu
Plato ve Aristotle’ın Tiyatro Görüşleri
II. Oturum: 25 Ekim 2022, Salı – 21.00
Klasik Oyunları Anlamak/Çözümlemek
Shakespeare Tiyatrosu
III. Oturum: 27 Ekim 2022, Perşembe – 21.00
Tiyatroda Gerçekçilik
Gerçekçi Oyunları Anlamak
Gerçekçi Oyunculuk
IV. Oturum: 01 Kasım 2022, Salı – 21.00
Karşı Gerçekçilik
Karşı Gerçekçi Oyunları Yorumlamak
Performans Tiyatrosu
Etkinlik Yürütücüsü: Dr. Mehmet Zeki Giritli
Etkinlik Süresi: 12 saat
Kontenjan: 20
-Etkinlik Google Classroom uygulaması üzerinden dört oturumda gerçekleşmektedir.
– Etkinliklerimiz canlı anlatım olarak gerçekleşmekte ve kayıt alınmamaktadır. Katılamadığınız oturumlar için telafi programı uygulanmaktadır.
-Siparişinizin onaylandığı tarihten itibaren 24 saat içerisinde online etkinlik platformuna katılım davetiyesi içeren Google Classroom bağlantı linki sistemimizdeki kayıtlı e-posta adresinize iletilecektir.
-Etkinliğe katılmak için bilgisayar ya da mobil cihazınıza Google Classroom uygulamasını ücretsiz olarak kurmanız gerekmektedir. Kurulum sırasında sistemimize kayıt olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden giriş yapmalısınız.
-Olası bağlantı problemlerinin hızlı bir şekilde çözülebilmesi için etkinlik saatinden en az 30 dk. önce etkinlik kanalına giriş yapmanızı rica ederiz.
-Etkinliğe kayıt olmak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.