Modern Türk Resmini Tartışmak: Kim bu “yan kapıdan girenler”?
Türkiye’nin modernleşme öyküsü, pek çok sorunla, gidip-gelişlerle, çelişkilerle dolu ve fakat yeni bir gerçeklik kurmanın tarihidir. Peki bu öykü içine sanatı yerleştirdiğimizde “modern Türk sanatı”nı nasıl tanımlayabiliriz? Öykünün kendisi upuzun bir geçitse eğer, modern Türk resminin kurucuları da o geçide yan kapıdan girmemişler mi aslında? Kim onlar, nasıl girmişler, nerede durmuşlar?
24 Mayıs Salı günü saat 21.00’da herkese açık olarak gerçekleşecek etkinlikte, bugünün sanatını anlamak için öykünün tamamına bakmaya çalışacağız. Sanat tarihçi Elif Dastarlı’nın “Yan Kapıdan Girenler: Modern Türk Resminin Analizi” kitabı ışığında modern Türk sanatını konuşacağız.
Elif Dastarlı
Sanat Tarihi lisans ve doktora derecesini İstanbul Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecesini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden aldı. Çeşitli dergiler ve yayınevlerinde tam ve yarı zamanlı editörlük yaptı, İngilizceden Türkçeye sanat kitapları çevirdi. Işık, Sakarya ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Akademik çalışmalar için belirli sürelerle Seul, Lizbon ve Strasbourg’ta bulundu. Yan Kapıdan Girenler: Modern Türk Resminin Analizi kitabı 2021’de Hayalperest Yayınevi tarafından yayımladı. Modern ve çağdaş sanat üzerine farklı mecralarda yazmayı ve konuşmayı sürdürmektedir. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Şubesi üyesidir.
Etkinlik Programı:
24 Mayıs 2022, Salı – 21.00
Etkinlik Yürütücüsü: Sanat Tarihçi Elif Dastarlı
Etkinlik Süresi: 2 Saat
Kontenjan: 20
– Etkinlik canlı anlatım olarak gerçekleşmekte ve kayıt alınmamaktadır.
– Etkinlik Google Meet uygulaması üzerinden tek oturumda gerçekleştirilecektir.
– Etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan atölye başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.
– Başvuru formunuz onaylandığı tarihten itibaren 24 saat içerisinde online etkinlik platformuna katılım davetiyesi içeren Google Meet bağlantı linki formda belirttiğini e-posta adresinize iletilecektir.
– Etkinliğe katılmak için bilgisayar ya da mobil cihazınıza Google Meet uygulamasını ücretsiz olarak kurmanız gerekmektedir. Kurulum sırasında sistemimize kayıt olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden giriş yapmanızı tavsiye ederiz.
– Olası bağlantı problemlerinin hızlı bir şekilde çözülebilmesi için etkinlik saatinden en az 30 dk. önce etkinlik kanalına giriş yapmanızı rica ederiz.