2021 yılında Hayalperest Yayınevi tarafından yayınlanan “Sanatın Ekonomisi” adlı kitabın sahibi Prof. Dr. Aylin Seçkin ile sanatın ekonomisi’ni konuşuyoruz!
Sanatın Ekonomisi etkinliği ile sanat piyasasının dinamiklerini, sanatın ekonomik değer olarak ortaya çıkışını, sanatın arz ve talep oluşumlarını, sanat eserlerinin koleksiyonculuğunu, sanatta blok zinciri ve NFT gibi konulara güncel bir bakış açısı ile yaklaşarak yenilikçi bir çerçevede tartışma açmayı amaçlıyoruz.
Etkinlik Programı:
04 Şubat 2022, Cuma – 20.00
Etkinlik Yürütücüsü: Prof. Dr. Aylin Seçkin
Etkinlik Süresi: 2 Saat
Kontenjan: 20
*Etkinlik Zoom üzerinden yapılacaktır.
– Etkinlikler canlı anlatım olarak gerçekleşmekte ve kayıt alınmamaktadır.
– Etkinlik Zoom uygulaması üzerinden tek oturumda gerçekleştirilecektir.
– Siparişinizin onaylandığı tarihten itibaren 24 saat içerisinde online etkinlik platformuna katılım davetiyesi içeren Zoom bağlantı linki sistemimizdeki kayıtlı e-posta adresinize iletilecektir.
– Etkinliğe katılmak için bilgisayar ya da mobil cihazınıza Zoom uygulamasını ücretsiz olarak kurmanız gerekmektedir. Kurulum sırasında sistemimize kayıt olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden giriş yapmanızı tavsiye ederiz.
– Olası bağlantı problemlerinin hızlı bir şekilde çözülebilmesi için etkinlik saatinden en az 30 dk. önce etkinlik kanalına giriş yapmanızı rica ederiz.
-Etkinliğe kayıt olmak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Prof. Dr. Aylin Seçkin
1991’de Boğaziçi Ekonomi Bölümü’nden üçüncülükle mezun olduktan sonra, 1991-92 arasında Jean Monnet bursu ile Université Libre de Bruxelles’den Avrupa Ekonomisi üzerine Master derecesini, 1999’da Carleton Üniversitesinden (Kanada) Ekonomi doktorasını aldı. 2001 yılına kadar Kanada’da Cirano Araştırma Merkezi, Montreal Üniversitesi, Carleton Üniversitesi, Mount Allison Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra 2001 yazında Türkiye’ye dönerek Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü kadrosuna katıldı. 2009 yılında doçentlik, 2015 yılında profesörlük derecesini alan Aylin Seçkin, sanat ve kültür ekonomisi ve sanat yatırımları üzerine Empirical Economics, Journal of Cultural Economics, Economics Bulletin’de, nüfus, yaşlanma ekonomisi üzerine ise Economic Modelling gibi çeşitli akademik dergilerde birçok yayın yaptı. 2021 Temmuz ayında “Sanatın Ekonomisi” adlı kitabı Hayalperest Yayınevi tarafından yayınlandı. Bilgi Üniversitesi’nde Ticaret Teorisi, Para Teorisi, Spor Ekonomisi, Sanat ve Kültür Ekonomisi ve İnternet (Startup) Ekonomisi derslerini veren Prof. Dr. Seçkin, 2016-2017 akademik döneminde Berkeley Üniversitesi ve Ottawa Üniversite’lerinde sabatik iznini geçirerek halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır.