Sanatın ticari boyutu, sanatın sürdürülebilirliğinin güvencesidir. Sanatın ticarileşmesinin sadece bir gerçeklik olduğunu ve sanatçıların yaratıcılıklarını sürdürürken aynı zamanda yaşamaları gereken bir dünyada yer aldıklarını göstermektedir. Sanatın yaratıcılık, ifade özgürlüğü ve estetik deneyim gibi değerleri korurken ticari gerçekliklerle nasıl başa çıkılabileceğini keşfetmek önemlidir. Sanat ve ticaret arasındaki dengeyi bulmak, sanatın evrensel bir dil olarak kalmasını sağlamanın önemli bir adımıdır.
TEMA:META Disiplinlerarası Karma Sergi, sanatın sadece bir estetik deneyim olmanın ötesine geçerek bir endüstri haline geldiği gerçeğini yansıtır. Aynı zamanda, izleyicilere sanatın ticari dünyada nasıl yer aldığını ve nasıl pazarlandığını göstererek, sanatın değerinin belirlenmesi sürecinde hangi faktörlerin rol oynadığını sorgulama fırsatı sunar. Sergide sunulan eserler, sanatçıların ticari baskılara nasıl yanıt verdiğini ve kendi ifadelerini korurken pazar taleplerine nasıl uyum sağladıklarını göstermektedir. Bu, sanatçıların sanatsal bütünlüğünü korurken sürdürülebilir bir kariyer oluşturma çabalarına bir ışık tutmaktadır. Sergi, izleyicileri sanatın ticari boyutuna dair düşünmeye teşvik ederken aynı zamanda sanatın kendi değerinin nasıl belirlendiğini ve sürdürüldüğünü sorgulamalarına yardımcı olur.
Türkiye genelinde açık çağrı son başvuru tarihi 22.05.2023’dir.
Değerlendirme sonuçları 23.05.2023 tarihinde, e-posta yolu ile duyurulacaktır.
Sergi tarihi 10 Haziran – 08 Temmuz 2023’dür.
BAŞVURU KOŞULLARI:
- Sergiye resim, heykel, performans, enstalasyon, seramik, video art, grafik, fotoğraf ve kısa film alanlarında başvurabilirsiniz.
- Sergi başvuru dosyasında yer alan eserlerde, başka bir galeri tarafından temsil edilmeme koşulu aranır.
- Sergide teşhir edilen yapıtların çevrimiçi müzayede, kâr amacı güden sosyal medya ya da online platformlarda yer almıyor olması şartı aranır.
- Sergi başvurularında 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
- Başvuru dosyasında yer alan eserlerde “sanatçı imzası” bulunması zorunludur.
- Eserlerin künye formatı “Eser İsmi / Yıl / Teknik / Ölçü” şeklinde olmalıdır.
- Başvuru dosyasında yer alan grafik ve fotoğraf çalışmalarının dosya boyutu en düşük 5 mb., en yüksek 20 mb. olmalıdır.
- Değerlendirme sonucunda sergilemeye hak kazanan fotoğraf çalışmaları için RAW dosyalarının gönderilmesi gerekmektedir.
- Eserlerin telif hakkı konusundaki sorumluluk, başvuru sahibine aittir. Yasal hakların ihlali durumunda eser sahibi tüm sorumluluğu kabul eder.
- Başvuru dosyası teslim edildikten sonra başvurularda yapılacak değişiklikler kabul edilmez.
- Başvuru belgelerinde eksik veya 22.05.2023 tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak, başvuru sahibine herhangi bir bilgilendirmede bulunulmayacaktır.
- Değerlendirme sonuçları 23.05.2023 tarihinde, e-posta yolu ile açıklanacaktır.
- Sergilenmeye hak kazanılan eserler en geç 03.06.2023 tarihinde Tilki Sanat I Atölye’ye teslim edilmelidir.
- Sergi açık çağrı başvurusu ücretsizdir. Değerlendirme sonrası sergiye seçilen eserler için katılım bedeli öğrenciler için 400 TL, normal katılım 500 TL’dir.
- Özel sergileme gerektiren başvurular için bilgi@tilkisanat.com’dan iletişime geçebilirsiniz.
*BAŞVURU BELGELERİ:
1. Özgeçmiş (word/pdf)
2. Portfolyo
3. Başvurulan her bir eser için künye ve min. 100 – max. 250 kelimelik tanıtım metni.
*Başvuru belgelerinizi tek bir PDF dosyası içerisinde göndermenizi rica ederiz.
*Başvuru belgelerinde istenen dosyalardan bir veya bir kaçının eksik olması halinde başvurular değerlendirmeye alınmayacak, başvuru sahibine herhangi bir bilgilendirme yapılmayacaktır.
TEMA META Disiplinlerarası Karma Sergisi’ne başvuru süreci tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.