
Tanzimat’tan günümüze dek sancılı bir süreç olarak süregelen modernleşme öyküsü görsel kodların da yeniden yapılanmasına neden olur. Bir yandan kurumsallaşan çağdaşlaşma girişimleri öte yandan gündelik yaşamda köklenmeye başlayan dönüşümler 19. yy’dan itibaren ivme kazanır. Cumhuriyet ile birlikte modernleşme salt bir hedef değil yaşanan zamanın ruhu olur. Tüm bu maceranın görsel kodları dönemin birincil kaynakları olan dergi, gazete ve sanat eleştirileri üzerinden yeniden okunuyor. Bu sayede modernleşmenin günlük hafızaya kodlanış biçimleri üzerine sanatsal açıdan eleştirel yaklaşımlar geliştirme imkânı doğuyor.
Sanat Tarihi Uzmanı Çağatay Olgun’un yüksek lisans ve doktora çalışmalarını kapsayan etkinlik, hiçbir yerde yayınlanmamış bilgi, belge ve görseller eşliğinde modern sanatın Türkiye’deki serüvenini ele alıyor. Resimden mimariye, ilk sergilerden sanat eğitimi kurumlarına dek uzanan geniş bir perspektifte Türkiye’de sanatsal gelişimin evreleri yeniden okunuyor.
Etkinlik Programı
13.02.2021, Cumartesi – 20.00
Etkinlik Yürütücüsü: Çağatay Olgun
Etkinlik Süresi: 3 saat
Kontenjan: 20
*Etkinlik Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır.
– Etkinlikler canlı anlatım olarak gerçekleşmekte ve kayıt alınmamaktadır.
-Etkinlik Microsoft Teams uygulaması üzerinden tek oturumda gerçekleşmektedir.
-Siparişinizin onaylandığı tarihten itibaren 24 saat içerisinde online etkinlik platformuna katılım davetiyesi içeren Microsoft Teams bağlantı linki sistemimizdeki kayıtlı e-posta adresinize iletilecektir.
-Etkinliğe katılmak için bilgisayar ya da mobil cihazınıza Microsoft Teams uygulamasını ücretsiz olarak kurmanız gerekmektedir. Kurulum sırasında sistemimize kayıt olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden giriş yapmalısınız.
-Olası bağlantı problemlerinin hızlı bir şekilde çözülebilmesi için etkinlik saatinden en az 30 dk. önce etkinlik kanalına giriş yapmanızı rica ederiz.
Etkinliğe hemen kayıt yaptırmak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.